Executieve Functies - DEMO

Aanmelden
Contact opnemen
Deze demo geeft je een representatief beeld van de inhoud en de opzet van de cursus executieve functies in bewegingssituaties. Het biedt jou een korte rondleiding door de informatie en de opdrachten.  
 
Klik op toevoegen en je krijgt direct gratis toegang tot de demo. Je kunt dan in alle rust 10 dagen rondkijken of de cursus wat voor je is.
 
Executieve functies in bewegingssituaties
Executieve functies zijn een hot topic in onderwijsland. En terecht! Executieve functies zijn nu eenmaal de regel- en aansturingsfuncties van de hersenen; je hebt ze nodig in de dagelijkse praktijk, op school en tijdens de lessen bewegingsonderwijs. Executieve functies zijn een sterke voorspeller voor schoolsucces.

Executieve functies zijn nodig waar het gaat over niet-routinematige activatie van gedrag. Dit zijn ook precies de situaties die je vaak tegenkomt op momenten dat er iets geleerd wordt. Weinig is dan routinematig. Het onderwijs en dan specifiek het onderwijs in bewegen stelt kinderen constant voor uitdagingen waarbij meer van ze wordt verwacht dan routinematige handelingen.

Executieve functies zorgen, zo zou je kunnen zeggen, voor de top-downcontrole van onze acties, wanneer je je concentreert én wanneer je niet op de automatische piloot kunt of mag. Je kunt dan weloverwogen handelen.

De dirigent
Executieve functies worden regelmatig vergeleken met 'een dirigent. Zoals de dirigent 'regelt' dat de verschillende muzikanten van een orkest afgestemd op elkaar, spelen, zo zijn de executieve functies de regelfuncties van de hersenen om ons gedrag te sturen, om zo doelgericht en efficiënt te kunnen handelen.

In deze cursus leer je over de verschillende executieve functies en weet je hoe je tijdens jouw lessen bewegingsonderwijs de executieve functies bij leerlingen kunt vergroten. We schreven er ook twee blogs over.

Doelgroep: (vak)leerkrachten, (kinder)fysiotherapeuten, bewegingstherapeuten en -agogen, mrt-ers en iedereen die kinderen in bewegingssituaties begeleidt.

Duur training: +/- 6 uur 

 
 

Executieve Functies in bewegingssituaties - DEMO

In deze cursus leer je over de verschillende executieve functies en weet je hoe je tijdens jouw bewe...