Bewegingsonderwijs met kleuters - DEMO

Aanmelden
Contact opnemen
Deze demo geeft je een representatief beeld van de inhoud en de opzet van de cursus bewegingsonderwijs met kleuters en is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’. De demo biedt een korte rondleiding langs de geboden informatie, filmbeelden en de opdrachten.   
 
Klik op toevoegen en je krijgt direct gratis toegang tot de demo. Je kunt dan in alle rust 10 dagen rondkijken of de cursus wat voor je is.
 
De inhoud van deze cursus is gebaseerd op het boek ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’ (Bewegingsonderwijs met kleuters) en is specifiek ontworpen voor beweegprofessionals die lesgeven aan jonge kinderen of van plan zijn dit te gaan doen.
 
 
In deze cursus komen vijf thema’s aan bod.
 
Het jonge kind in beweging
Wat heeft een kleuter nodig en hoe kun je hieraan vorm en inhoud geven in het speellokaal?
 
Beweegtuinen
Hoe kan ik mijn bewegingslessen met kleuters ordenen en de activiteiten rubriceren zodat alle leerlijnen en bewegingsthema’s op een kwalitatieve manier worden aangeboden?
 
Negen criteria voor een goede les
Hoe kun je bewegingslessen met kleuters op een praktische manier aanbieden die voldoen aan de kwaliteitseisen van een goede les bewegingsonderwijs?
 
Speelkriebels
Wat zijn speelkriebels en kun je door tegemoet te komen aan de speelkriebels de lessen nog meer op maat maken? Je houdt hierbij rekening met wat een kleuter nodig heeft en ingaat op de beweegredenen van het jonge kind in beweging.
 
De kleuter en de leerkracht in het speellokaal
Wat betekenen de verschillende thema’s voor de bewegingsles met kleuters in de praktijk? Dit thema is een samenvatting van wat er in de praktijk gebeurt op het vlak van het geven van bewegingslessen aan het jonge kind.
 
Accent
Het accent bij deze thema’s ligt bij het toepassen van praktische handvatten in de praktijk van het onderwijs van het jonge kind.
 
Doelgroep
Beweegprofessionals; (vak)leerkrachten, kinderfysiotherapeuten, bewegingstherapeuten en -agogen, mrt-ers die werken met kleuters of belangstelling hebben in de nabije toekomst bewegingslessen te gaan geven aan het jonge kind.
 
Duur cursus
Ongeveer 10 uur

Bewegingsonderwijs met kleuters - DEMO

Deze demo geeft je een goed en illustratief beeld van de cursus. Veel plezier. We zijn benieuwd naar...